Theetuin / Proeverij / B&B Floris & Sabina

Een pleisterplaats voor fietsers, wandelaars en andere recreanten.

huiszwaluw

Over ons106 0683

Tijdens onze vakanties in Frankrijk en Spanje hebben wij veel gewandeld en gefietst. Wij maakten daarbij voor de overnachting vaak gebruik van particuliere overnachtingadressen en gites (dit zijn vaak niet meer dan oude stallen en schuren; soms keurig omgebouwd en van alle gemakken voorzien, maar soms ook niet meer dan een schuur met een wasbak, een butaangascomfort en het afgedankte bed van de boerderij verderop).
Vaak ook verzorgde de beheerder een heerlijke maaltijd. De producten vers van het land en met veel smaak. Deze natuurlijke sfeer en gastvrijheid sprak ons erg aan en heeft ons ertoe aangezet om zelf een soortgelijke pleisterplaats op te zetten.
Als ex-binnenvaarders voelen wij ons erg thuis in een landelijke en vrije omgeving met veel ruimte, en water natuurlijk.
IMG 2132 web

Daarom hebben wij ons in 2008 gevestigd in het buitengebied van Willemstad in West-Brabant. Vlak bij het grote water, achter de Volkeraksluizen en met landerijen en weidse uitzichten rondom.

B&B
In de voormalige schuur en stallen hebben wij een B&B ingericht voor maximaal acht personen. De B&B bestaat uit een gemeenschappelijke ruimte waar wij het ontbijt serveren, en een dagschotel (op bestelling). U vindt er ook van alles te lezen over de omgeving, wandel- en fietsroutes en toeristische informatie. Verder bestaat de B&B uit twee tweepersoonskamers op de begane grond en op de verdieping een suite voor maximaal 4 personen. Wij serveren zoveel mogelijk biologische producten o.a. uit onze biologische groente- en fruittuin. Zie prijzen en reserveren

Terras
Op ons erf hebben wij een boomgaardterras ingericht (15 personen), waar de ouderwetse boerderijsfeer tot uitdrukking komt. In verband met de kleinschaligheid kunt u beter vooraf even (telefonisch of per mail) informeren naar de openingstijden.

Er is voldoende parkeergelegenheid en stallingsruimte voor fietsen.

terrasgrtheetuingr

Fort Sabina

Vanaf het terras kijkt u uit over de Henrica Sabinapolder tot aan fort Sabina. De polder biedt u verder een prachtig panorama van oude boerderijen, dijken en akkers.
Bij hoog water zijn de masten van de varende boten op het Hellegat en het Volkerak boven de dijk uit te zien.´s Avonds schijnen aan de horizon de lichten van de Volkeraksluizen. Soms zijn de scheepsmotoren te horen en hoe de schepen worden opgeroepen voor de sluis.

 

Henniedeelmax

Groepen

Voor groepen van maximaal 15 a 20 personen organiseren wij thee en koffietafels, lunch- en aanschuiftafels. Afhankelijk van de weersomstandigheden neemt u plaats op ons terras of op de deel.
Voor informatie over gerechten en vriendelijke prijzen kunt u contact met ons opnemen.
U dient minimaal een week vooraf te reserveren.

 

 

Choose your language:


Water poort

Gastheer

tulp

image001